Tyrani ze stínů : román z řady Akta Oregon - Cussler, Clive, 1931- (CPress, 2021)
Juan Cabrillo a posádka lodi Oregon znovu v boji proti zločincům. Před dvěma tisíci lety císař východní říše svěřil mocné tajemství Svitků moudrosti skupině vybraných poddaných, kteří nakonec vešli do legend jako Devět neznámých mužů. Avšak jak tato legenda souvisí s děsivými událostmi v současnosti a vývojem ničivé umělé inteligence? Posádka lodi Oregon se vydává po horké stopě a rozkrývá nejen dávnou historii, ale hlavně musí nasadit všechny síly v boji na život a na smrt proti skupině zločinců disponující obrovskou silou a nevyčerpatelnými finančními prostředky. Nakladatelská anotace.