Mistr : druhá část životního příběhu Johanna Georga Fausta - Pötzsch, Oliver, 1970- (Euromedia Group, 2021)
Druhá kniha historické ságy, inspirované příběhem doktora Fausta. Zlatavý podzim roku 1518 končí. Uplynulo šest let od doby, kdy věhlasný mág Johann Georg Faustus uprchl z Norimberka. Společně se svým pomocníkem Karlem Wagnerem a schovankou Markétkou putuje jako žádaný mastičkář a astrolog po Německé říši. Johann však cítí, že je to jenom klid před bouří - jeho úhlavní nepřítel Tonio ještě není poražen. Hluboko ve svém nitru ví, že se zlo vrátí a znovu po něm vztáhne ruku... Po románu Kejklíř dovádí autor dobrodružství doktora Fausta k dramatickému vyvrcholení. Nakladatelská anotace. Kráceno.