Temný proud - Preston, Douglas J., 1956- (BB art, 2021)
Zvláštní agent FBI Aloysius Pendergast a mladší agent Coldmoon dostanou za úkol vyřešit morbidní záhadu mnoha lidských nohou, obutých do plastových bot a plujících v Atlantiku. V oceánu u pobřeží se najdou desítky stejných bot a v každé je useknutá lidská noha, nesoucí jasné znaky násilí. Jednoho dne se zčistajasna objeví, vyplaveny přílivem neznámo odkud. Pendergast, odvolaný z letiště těsně před zpátečním letem do New Yorku, neochotně dorazí na Captiva Island, kde ho však záhada bleskově zaujme. Předběžná zpráva z patologie nasvědčuje tomu, že nohy byly odděleny od těl nanejvýš primitivním způsobem. K úžasu všech příboj vyplavuje další končetiny, až jejich počet přesáhne stovku. Zanedlouho je jasné, že Pendergast a jeho parťák, agent Coldmoon, mají před sebou protivníka tak nebezpečného, na jakého ještě nikdy nenarazili. Nakladatelská anotace.