Volání havrana - Smith, Wilbur A., 1933- (Klokan (Alpress), 2021)
Román se odehrává ve 40. letech 19. století na otrokářském jihu Spojených států a věnuje se mládí Mungo St. Johna, kterého čtenáři poznali v knize Říše kamenného sokola. Mungo St. John, syn bohatého majitele plantáže z Virginie, se vrací ze studií domů. Otec je mrtvý a rodina na mizině, jejich majetek získal nenáviděný Chester a s ním i jeho lásku z dětství - otrokyni Camillu. Mungo je rozhodnutý se pomstít. Celkově román řeší téma otroctví a obchodu s otroky.