Dívky, které slyšely plakat moře - Blackwell, Elizabeth Canning (Fragment, 2019)
Osudy tří žen, které se ocitly na jednom ze záchranných člunů při katastrofě Titanicu. Co je přivedlo na jeho palubu, jaké byly jejich následné cesty a co je později spojilo? Je 15. dubna 1912. Záchranný člun spuštěný z paluby Titanicu zachrání pouhých 16 osob, místo 65 pro něž byl určen. Tři dívky, každá se svým tajemstvím, jejichž životní cesty se krátce protly na palubě tohoto člunu a zachránily se uprostřed nářku ostatních cestujících mrznoucích v arktických vodách toho neměly mnoho společného: Charlotta byla šikovná chudá podvodnice z Londýna s dobrodružnými sklony, Esme byla středostavovská Američanka vracející se s mužem ze svatební cesty a Anna odjížděla do Ameriky hledat štěstí z chudého švédského venkova. O dvacet let později zjišťujeme, jak katastrofa a jejich rozhodnutí v průběhu té strašlivé dubnové noci ovlivnila jejich životy. Co pro ně znamenalo být "štastně přeživší" a co kromě společného zážitku je může nyní spojovat? Nejedná se pouze o další příběh o katastrofě Titanicu, ale o průzkum následků, které zůstaly v jeho brázdě.