Normanské královny Anglie (1066-1167) - Weir, Alison, 1951- (BB/art, 2018)
Kniha líčí příběhy o životě pěti normanských anglických královen mezi lety 1066-1167. V této knize si autorka vytkla za cíl shromáždit jednotlivé útržky, zbavit je staletých romantických mýtů a legend a proniknout pod vrstvy středověkých předsudků a pověr zachycených v dobových pramenech až k vyváženějšímu a autentickému názoru na život anglických královen ve století následujícím po dobytí země Normany. Líčení začíná od Matyldy Flanderské, která byla oporou Vilému Dobyvateli při vpádu do Anglie v roce 1066, a vrcholí bouřlivým životem císařovny Maud. Nakladatelská anotace. Kráceno.