Případ rozvaděných bratrů : zločiny na Velké Moravě - Češka, Stanislav, 1955- (MOBA, 2021)
Historická detektivka z období Velkomoravské říše a vlády Mojmíra II. Píše se rok 898 a Moravské království musí po smrti krále Svatopluka bojovat o svoji existenci. Ze západu útočí Frankové, z východu zase Maďaři. Přesto se Mojmírovi II. daří navázat na dědictví velkého královského otce a udržet vládu. Bohužel přichází nečekaný úder od jeho nejbližšího příbuzného, mladšího bratra Svatopluka, a navíc je zavražděn Nerad, zástupce Branislava, velitele Mojmírových stráží. Zdá se, že Nerad musel zemřít, protože zjistil něco velice závažného. Vyšetřování jeho vraždy se tak ujímají Slavomír s Erikem... Nakladatelská anotace.