Vzpurná dcera - Kaufmann, Lori Banov, 1959- (Ikar, 2021)
Román americké autorky, zasazený do Judeje okupované římskou říší. Ester byla od malička zvídavá a toužila po poznání. Přichází ale čas, kdy bude muset být především poslušnou dcerou, která ví, co se sluší a patří. Včetně toho, že přistoupí na dohodnuté manželství. Ovšem blíží se události, které změní vše a rozervou nejen Esteřinu rodinu, ale i Jeruzalém a celou zemi. Židé povstanou proti Římanům a říše vládnoucí světu tvrdě zakročí... Nakladatelská anotace.