Klíč 17 - Raabe, Marc, 1968- (Vendeta, 2019)
Úvodní případ ze série detektivních thrillerů, v němž příslušník berlínské kriminální služby Tom Babylon řeší okolnosti hrůzné vraždy, jejíž stopy se týkají i jeho minulosti. V kupoli berlínské katedrály visí roztrhaná mrtvola s černými křídly: je to prominentní kazatelka dr. Brigitte Rissová. Kolem krku má zavěšený klíč. V rukojeti je vyraženo číslo 17. Tom Babylon z LKA chce případ získat za každou cenu - s tímto klíčem totiž před mnoha lety zmizela jeho malá sestra Viola. Sám Tom se ale v rámci pátrání stává kontroverzní osobou - psycholožka Sita Johannová si brzy klade otázku, kdo toho v případě více skrývá: Tom, anebo tajemný vrah? Nakladatelská anotace.