Místnost 19 - Raabe, Marc, 1968- (Vendeta, 2021)
Detektivní thriller se členem berlínské kriminální služby Tomem Babylonem a psycholožkou Sitou Johannsovou, kteří zde řeší svůj druhý případ. Na zahájení filmového festivalu Berlinale zhlédne zděšené publikum místo úvodního filmu hrůzný klip, zobrazující vraždu mladé ženy - dcery primátora. Vyšetřování se ujmou Tom Babylon a psycholožka Sita Johannsová. Ale primátor něco skrývá a kolem něj se jako hradba semkne skupina celebrit. Tom a Sita musí najít odpovědi na mnoho otázek: Jde jen o fikci, nebo o skutečnou vraždu? Komu je určen děsivý vzkaz od vraha a kameramana v jedné osobě? Jakou roli hraje v případu číslo 19, zanechané pachatelem na místě činu? A kdo je dívka z publika, která jako by z oka vypadla Tomově malé sestřičce Viole, jež zmizela už před dvaceti lety? Vyšetřování je následně zavede do společnosti současných celebrit, do světa korupce, do berlínského kriminalizovaného „polosvěta“ a k různým zločineckým kreaturám - stejně jako do dávné minulosti, do doby krátce po pádu berlínské zdi. Nakladatelská anotace. Kráceno.