Parte - Zhou, Haohui, 1977- (Vendeta, 2020)
Úvodní thriller z čínské detektivní série, která se odehrává v Čoheng-tu, rušném hlavním městě provincie Sečuán. Anonymní autor na internetu zveřejní manifest, v němž vyzve občany, aby ukázali prstem na zločince, podvodníky a korupčníky, na které ruka zákona nedosáhne. Zároveň se postaví do role soudce a kata. Veřejnost mu ráda vyhoví a na popravčím seznamu brzy figurují stovky jmen. Neznámý mstitel však teprve rozehrává svou rafinovanou hru. Nejprve uveřejní "parte", na němž oznámí jméno příští oběti, její zločin a přesné datum popravy. Vyzývá tak na souboj policii, zřejmě z hluboce osobních důvodů. Všichni vědí, kdy dojde k další vraždě, a policie jí přesto nedokáže zabránit. Vedení města ustaví speciální tým složený z elitních detektivů a odborníků. Ten má za úkol vraha dopadnout dřív, než udeří znovu. Během vyšetřování vyjde najevo souvislost s osmnáct let starým případem a ukáže se, že i někteří členové týmu mají svá tajemství. Nakladatelská anotace. Kráceno.