Stromy vypravují : příběhy o stromech a lidech - Hrušková, Marie, 1939- (Kazda, 2018)
Kniha s příběhy, které se udály v blízkosti památných starých stromů. Kombinace beletristického a naučného stylu. Součástí každé kapitoly jsou i historické souvislosti a zajímavosti, které se váží k danému památnému stromu.