Mechová víla - Krolupperová, Daniela, 1969- (Pikola (Euromedia), 2021)
Krátký poučný příběh o mladičké víle, která chodí do vílí školy pod listem kapradiny. Mechové víly jsou docela maličké. Člověk je snadno přehlédne. Žijí v lese a pečují o mech. Aby se naučily, jak to v lese chodí, musí do školy, stejně jako děti. A stejně jako děti ve škole občas zlobí a neposlouchají, co říká slečna učitelka. Najdou se dokonce i dny, kdy se jim do školy vůbec nechce! Jenže co se stane, když malá Mia nedává pozor a ještě se rozhodne zkrátit si cestu ze školy přes nebezpečnou slunečnou mýtinu? Milý a poučný příběh o tom, jak se víla mechová nikdy nechová, je určen začínajícím čtenářům. Nakladatelská anotace. Kráceno.