Kolik pater má strom - Hilbert, Jörg, 1965- (Fragment, 2020)
Stromy slouží také jako obydlí mnoha živočichům. Kniha představuje dětem, která zvířata tam spolu žijí. Příběh vypráví o tom, jak jednoho dne veverka nemůže najít své lískové ořechy. Všechna zvířata pomáhají s pátráním. Hezká alegorie pro děti o dobrém a pokojném soužití nejrůznějších tvorů - stejně tak jako na stromě, žijí i různí obyvatelé na světě. Příběh pro předčítání doplněný vtipnými verši.