Kdo roste v lese - Mìchalìcyna, Kateryna, 1982- (Host, 2020)
Bohatě ilustrovaný příběh o jezevci, který vzpomíná na to, co ho maminka naučila o stromech a keřích. Na podzim je v lese rozhodně co obdivovat a objevovat. Kolik barev může mít podzimní listí? Proč některé stromy opadávají? Jak se na zimu chystá smrk, modřín nebo mech? To vše vám prozradí pan jezevec, i když právě teď má plné tlapky práce. Někdo zapálil suché strniště za lesem a plameny už se šíří ke staré borovici. Nakladatelská anotace. Kráceno.