Krysí král - Engman, Pascal, 1986- (Vendeta, 2021)
Druhým pokračování detektivní série s inspektorkou Vanessou Frankovou, která tentokrát musí vyřešit případy vražd mladých žen. Mladá žena je nalezena mrtvá ve svém bytě na kraji Stockholmu. Do vyšetřování se pouští inspektorka Vanessa Franková, která se ovšem nemůže zbavit dojmu, že na případu cosi nehraje. Že jeho řešení nebude tak snadné, jak se zprvu zdá. Vraždou další mladé ženy už však do sebe dílky skládanky začínají pozvolna zapadat. Na pozadí postupujícího feminismu se šíří digitální síť sdružující muže, kteří nenávidí ženy. Říká se jim incelové, žijí v nejtemnějších zákoutích internetu a spojuje je touha po spravedlivé pomstě na ženách, jež jim každým pohledem vyjadřují pouze opovržení. A až se incelové rozhodnou své záměry uskutečnit, bude ve hře spousta životů. Nakladatelská anotace. Kráceno.