Ohňová země - Engman, Pascal, 1986- (Vendeta, 2020)
Úvodní díl kriminální série s komisařkou Vanessou Frankovou. Únosy několika bohatých mužů ji zavedou ze Stockholmu až do Jižní Ameriky, kde bují černý trh s orgány a stále je tu cítit silný vliv nacismu. Ve Stockholmu dochází k únosům bohatých mužů. Aby byli propuštěni na svobodu, musí rodina každého z nich zaplatit vysoké výkupné. Když nepočítáme jejich majetek, policie mezi unesenými nenachází žádnou souvislost a samy oběti drží jazyk za zuby. V Chile se mezitím dobře organizovaný trh s orgány snaží najít rovnováhu mezi nabídkou a poptávkou. Obchodníci jsou v honbě za těly, která by mohli využít, nuceni pouštět se dál a dál ze stínů And a starých nacistických kolonií, kde všechno kdysi začalo... Kriminální komisařka Vanessa Franková čeká na výsledek interního vyšetřování, kvůli němuž byla krátce předtím postavena mimo službu. Její život je v poslední době vzhůru nohama. Avšak místo toho, aby udělala krok zpátky, vrhá se střemhlav vpřed - přímo do středu pozornosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.