Hitlerův nevěstinec : je důležitější pomsta, nebo spravedlnost? - Matthews, Steve, 1953- (Euromedia Group, 2021)
Román, jehož dějové kořeny sahají do válečných let, vypráví o dvou sestrách, o přežití a pomstě. Dvě sestry jsou za války brutálně rozděleny. Zatímco Ania je uvržena do pekla na zemi v koncentračním táboře, Danutu zavede osud do polského odboje. Obě zažijí nevýslovné věci a obě touží po odplatě. K té nakonec může dojít po více jak šedesáti letech a obě sestry se musí rozhodnout, zda dají přednost spravedlnosti, nebo pomstě... Nakladatelská anotace.