Zátopek - Procházka, Jiří Walker, 1959- (Euromedia Group, 2021)
Literární adaptace úspěšného životopisného filmu o legendárním českém běžci. Podle scénáře pozoruhodného biografického snímku o životě Emila Zátopka vznikla i tato knižní verze. Zkušený autor Jiří Walker Procházka vypráví dynamickým stylem příběh fenomenálního sportovce, nezlomné vůle a neuvěřitelných výkonů v čele s trojnásobným olympijským triumfem z roku 1952, ale také příběh osobních klopýtnutí i temnějších stránek nejednoduché povahy. Velký prostor je věnován i příběhu rekordmanovy manželky, oštěpařky Dany Zátopkové.