Propast - Grumley, Michael C. (CPress, 2021)
Další pokračování série, ve které námořní vyšetřovatel John Clay, DeeAnn Draperová, a tým vědců vedený Alison Shawovou pátrají po elixíru mládí. Co se skrývá na dně oceánu? Skupina námořních vyšetřovatelů a mořských biologů pokračuje na své cestě za tajemstvím dlouhověkosti. Cesta je zavede až do tajemného místa v oceánu, kam se každý rok stahují hejna delfínů. A jsou to právě Dirk a Sally, delfíni Alison Shawové, kteří upozorní na obrovské rostliny v oceánu. Mohou právě ony být odpovědí na všechny otázky? Ani Číňané mezitím nezahálí, a tak se John, DeeAnn a Alison musí vydat na další závod s časem.