Žebrákova pomsta - Hrdlička, Pavel, 1942- (Euromedia Group, 2020)
Třetí autorův příběh s detektivní zápletkou ze středověké Prahy a s hlavním hrdinou podrychtářem Starého Města pražského Václavem od Černého koně. Tentokrát stojí před podrychtářem těžký úkol - vypátrat zrádce. Je červenec roku 1401 a před Prahou leží vojsko míšeňských markrabat. Panská jednota vedená moravským markrabětem Joštem, která by měla zemi chránit, však město obléhá z druhé strany. A tak musí své životy, rodiny i majetky chránit pražští měšťané sami. Za dramatických okolností dochází k otevření městských bran a zrádce by měl vypátrat podrychtář.