H. Ch. Andersen junior. - Capezzone, Thierry, 1963- (Bambook, 2016)
Hans Christian přišel o svůj kouzelný klobouk a bez něj se mu pohádky vymýšlejí těžko, protože zapomněl, jak používat svoji fantazii. V Paříži během napoleonských válek, kde se nešťastnou náhodou ocitne, se setká s mladým Viktorem Hugem, který je také nadaným vypravěčem a Hansi Christianovi pomůže v nouzi.