Pátá hora - Coelho, Paulo, 1947- (Argo, 2021)
Román o stárnoucím starozákonním proroku Eliášovi, který svůj osud pojme jako svobodné rozhodnutí a odhodlá se čelit samotnému Hospodinovi. Román předního brazilského autora patří k dílům, která vyprávějí příběhy o cestě člověka k Bohu a lásce. Na této cestě se lze svobodně rozhodovat, nicméně je třeba vědět, že existují tajemství víry, člověku nepřístupná. Tento román vypráví o útěku proroka Eliáše do Fénície (Libanonu), kde je uctíván bůh Baal. Eliáš je přijat vdovou do jejího domu. Zamiluje se, postupně se sžije s obyvateli města, získá první znalosti alfabety a naučí se rozhodovat sám za sebe.