Poslední tah - Burton, Mary 1961- (Vendeta, 2021)
Detektivní psychothriller od v USA oblíbené autorky nám představuje agentku FBI Kate Haydenovou a detektiva Thea Mazura z oddělení vražd v San Antoniu, kteří pátrají po sériovém vrahovi. Pátrání po odporných zločincích agentce FBI Kate Haydenové pomáhá překonávat vlastní noční můry. Nový případ ji přivádí zpátky do San Antonia, kde se před lety sama stala obětí násilí. Brutální vražda připomíná zločiny sériového vraha s přezdívkou Samaritán. Jenomže Kate už Samaritána zatkla. Buď se tedy dopustila osudového omylu, nebo jeho práci někdo napodobuje. Za přispění detektiva Thea Mazura z oddělení vražd si Kate brzy uvědomí, že tento případ je ještě zamotanější, než zpočátku vypadal. Netrvá dlouho a ve městě se objeví další mrtvá žena. I ona zemřela způsobem, který se shoduje s jiným uzavřeným případem. Doktorka Haydenová a detektiv Mazur se pouštějí do boje se lstivým nepřítelem, který Kate dokonale zná. Čím blíže se k němu dostávají, tím více si uvědomují, že v této děsivé hře platí jediné pravidlo: nevěř všemu, co vidíš... Nakladatelská anotace. Kráceno.