Nefertiti : dcera věčnosti - Moran, Michelle, 1980- (Klokan (Alpress), 2012)
Historický román, věnovaný životu a panování egyptské královny Nefertiti, zachycuje její život po boku následníka trůnu Amenhotepa IV. od roku 1351 př.n.l. přes éru její největší slávy až po zákeřnou smrt.