Přistřihování křídel - Matoušek, František, 1948-2018 (Powerprint, 2021)
Další výbor z poezie moravskotřebovského rodáka Františka Matouška, učitele českého jazyka a literatury, historie a základů společenských věd, obsahuje tentokrát průřez autorovou básnickou tvorbou z druhé poloviny sedmdesátých let 20. století. František Matoušek byl výraznou osobností moravskotřebovského regionu, kde se podílel na mnoha veřejných aktivitách, zvláště pak jako místní novinář, kronikář a fotograf či sportovní činovník. Ve volných chvílích se věnoval i básnické tvorbě, která byla ponejvíce komponována v jednoduchém rýmovém schématu a obsahovala především intimní a lyrické reflexe.