Soudce čarodějnic : duši ďáblu, majetek Bohu : román - Černá, Jaroslava, 1959- (Klokan (Alpress), 2021)
Historický román z dob Kladiva na čarodějnice. Mladý ministrant sobotínského kostela ani netuší, co rozpoutá, když udal žebračku, že zneuctila hostii. Vše se musí prošetřit, a proto se věc dostane do rukou chamtivého, krutého a obávaného inkvizitora Bobliga. Na jeho straně navíc stojí pověry a strach lidí z ďábla. Není jiné cesty než kraj zbavit ďáblovy moci a všech čarodějnic, které se mu zaprodaly. Nakladatelská anotace.