Temné dědictví - Smith, Wilbur A., 1933-2021 (Klokan (Alpress), 2021)
Román britského autora dobrodružných bestsellerů je zasazen do Afriky těsně po 2. světové válce. Válka je u konce a Hitler mrtev. Saffron Courtney a její milovaný manžel Gerhard jen o vlásek unikli smrti. Po návratu do Keni je však nečeká žádná idylka. Mladí muži, kteří bojovali ve „válce bílého muže“, zjistili, že si tím nevysloužili ani uznání, ani lepší práci. Potlačovaná touha po svobodě se dere na povrch a neštítí se násilí. Nakladatelská anotace.