Oblouk : tržiště příběhů několika rodů a jejich generací i jejich přátel i nepřátel - Stránský, Jiří, 1931-2019 (Hejkal, 2009)
Román vypráví o osudech několika generací dvou českých rodů – Kohalských a Rommů – s jejichž svobodomyslností, podnikavostí a šlechtictvím ducha se nemohla smířit ani nacistická, ani komunistická totalita.