Paličkovaná krajka pro začátečníky - Dye, Gilian (Ikar, 2009)
Dnešní krajkáři mají k dispozici úžasný výběr vláken a nepřeberné množství barev, avšak základní paličkovací techniky se od počátku vývoje krajkářství nezměnily: dva jednoduché pohyby s nástroji, které jsou půvabné samy o sobě. V knize najdete návod na typ krajky známý jako dírková nebo torchon – s relativně pevnými vzory, paličkovanými v otevřenější síti základní půdice.