Vodník Brčálník a zimní radovánky - Petrová, Simona (Nakladatelství Brána, 2015)
Vodník Brčálník z rybníka Hadovce tentokrát zažívá se svými kamarády vodníky a zvířátky pořádnou zimu v Jestřábích horách s mrazem a spoustou napadlého sněhu. Užívají si zimní radovánky, ale někdy je to i nebezpečné, například když se pod nimi při bruslení prolomí led na rybníce. Ale Brčálník je naštěstí u toho a promáčené kamarády zachrání. Všichni spolu oslaví Mikuláše a Vánoce a děti určitě překvapí, jaký dárek najde vodník pod stromečkem…