Líbalka a Klouček - Charouzek, Antonín, 1936- (Arista Books, 2015)
Anna Líbalová a Josef Klouček jsou hrdiny dvoudílného rodinného příběhu z města a venkova v širokém časovém záběru. Anna, přezdívaná Líbalka, pochází z chudého prostředí a vlastním fortelem a nezměrnou pílí se domůže slušného postavení jako majitelka renomovaného textilního obchodu. Josef Klouček pochází z rodiny jejího manžela. Je obdařen pohledným zjevem a mužným kouzlem, jímž si získává přízeň žen a to již od školních lavic. Díky těmto přednostem prožívá příjemný a téměř bezkonfliktní život až do okamžiku, kdy se u něj přihlásí jeho nemanželská dcera Jana, následek dávné milostné avantýry s jeho středoškolskou kantorkou. A ta mu svěří do péče svého syna Honzu, jenž hodlá studovat školu ve velkoměstě a bydlet tam u svého dědy. Děda s vnukem hledají k sobě cestu a řeší generační problémy, aby se nakonec stali přáteli, kteří si pomáhají ve všech trablech studijních i životních. Oba dva příběhy, založené v realitě, jsou protkány řadou řízně humorných situací, postřehů a výroků ze života.