Vražda v minulém čase : (detektivní novela) - Milovská, Marie, 1936- (Čas, 2015)
V knihovně střední školy na malém městě je nalezen zavražděný nenápadný profesor. Vyšetřování se ujímá kriminálka a záhy se ukáže, že i v zdánlivě poklidném maloměstě, kde si všichni navzájem vidí do talíře, má leckdo svá tajemství a temné stíny z minulosti.