Mandlovník - Cohen Corasanti, Michelle (Knihy Omega, 2016)
Ahmed Hamid je nadán výjimečným matematickým talentem, kterým uvádí v úžas celou rodnou vesnici. Místo bezstarostného dětství však s celou rodinou a ostatními Palestinci žije v neustálém strachu. Všechno vyvrcholí v den Ahmedových dvanáctých narozenin, kdy se ocitne bez otce a rodina ztratí i střechu nad hlavou. Ahmed je nucen převzít roli živitele a postarat se o matku a mladší sourozence. Na rozdíl od okolí se odmítá osudu podvolit a v sobě žít jen nenávistí k státu Izrael.