Čajová dívka z Kolibříkové ulice - See, Lisa, 1955- (Jota, 2020)
Podmanivý příběh o pěstovnání čaje, zanikajících tradicích čínského venkova a silných poutech mezi matkou a dcerou. V odlehlé čínské horské vesnici pěstuje rodina Li-yan čaj po celé generace. Jejich čas řídí plynutí ročních období. S příjezdem prvního auta do vesnice do života vesničanů vstoupí moderní svět. Li-yan - jedna z mála vzdělaných dívek ve vesnici, začne odmítat tradice, které formují její život. Narodí se jí dcerka mimo manželství s mužem, kterého rodina neschvaluje. Dcerku zachrání před jistou smrtí tak, že ji nechá před sirotčincem v nedalekém městě. Sama odejde do města za vzděláním a lepším životem, zatímco její dcerka Hayley šťastně vyrůstá v Kalifornii v adoptivní rodině. I přesto ji zajímají její kořeny. Za oceánem Li-yan touží po ztracené dceři. Obě hledají svůj smysl ve studiu čaje pu’erh, který určuje osud jejich rodiny po celá staletí. Nakladatelská anotace. Kráceno.