Dášenka a Pumprlík - Slabý, Zdeněk Karel, 1930-2020 (Pohádkové čtení, 2015)
Pohádkové příběhy holčičky Dášenky a jejího kamaráda skřítka Pumprlíka, se kterým každou noc odplouvá na létajícím koberečku do říše fantazie. Dášenka je malá holčička, která už brzy půjde do školy. Ve školce má spoustu kamarádek, ale někdy si ráda hraje se svým neviditelným kamarádem, skřítkem Pumprlíkem. Pumprlík přes den spí, jen co však Dášenka večer usne, Pumprlík rozbalí svůj kouzelný kobereček a tradá za dobrodružstvím. Někdy doletí do Nesmyslova, kde je všechno naopak, děti ve škole místo učení musí zlobit a v jídelně je namísto dojídání přikázáno nimrání a šťourání v jídle. Jindy se vypraví do Lenošic, kde se celé dny všichni jen nudí, podruhé zas za ustrašenými dětmi do Bojínkova nebo do Hračan, které vypadají jako velké hračkářství, cirkus a lunapark dohromady.