Na kuchyňské frontě - Ryan, Jennifer (Ikar, 2023)
Čtyři hlavní hrdinky usilují o výhru v kuchařské soutěži. Nebudou to ale mít jednoduché, zuří totiž druhá světová válka a dostupných surovin je pramálo. Inspirováno skutečným rozhlasovým pořadem Na kuchyňské frontě, který se během války vysílal. Ženy ve Velké Británii musí být v kuchyni značně kreativní. Za okny totiž zuří válka a ponorky přerušily dodávky potravin, takže všichni musí vyjít s málem. Rozhlasový pořad Na kuchyňské frontě, který vysílá nápadité recepty z dostupných surovin, vyhlašuje kuchařskou soutěž o místo první ženské spolumoderátorky. Pro čtyři velmi rozdílné ženy by to znamenalo životní šanci. Mladá vdova by dokázala splatit manželovy dluhy. Kuchtička by mohla opustit službu a postavit se na vlastní nohy. Lady z honosného panství by byla schopná uniknout despotickému manželovi. A pro vyučenou šéfkuchařku je to zkrátka výzva. Pomůže soutěž komunitu stmelit, nebo ji naopak rozdělí? Nakladatelská anotace.