Čtrnáct - Myracleová, Lauren (Jota, 2011)
Ve ČTRNÁCTCE, dalším pokračování oblíbené řady o příhodách hrdinky Viki Perryové, se můžete těšit na novinky z jejího života v roce, který je pro ni stejně jako pro Danu a Matu, její nerozlučné přítelkyně na život a na smrt, nejenom velmi důležitý, ale také plný nejrůznějších překvapení. Takže na co se můžete těšit? Viki se pomalu chystá do devítky a teprve nyní jí dochází, jak málo společného času jí a sestře zbývá, než Sandra odjede na vysokou školu až na druhý konec země. Oslava čtrnáctých narozenin skončí téměř katastrofálně – na Viki si nikdo nevzpomene, dokonce ani zaneprázdnění rodiče. Lars se chystá strávit letní prázdniny opět v Evropě, a tak se Viki a její dívčí partička přihlásí na tábor u moře. Při zachraňování mořských želv však holky zjišťují, že se jejich zájmy najednou překvapivě rozcházejí, seznamují se se spoustou nových tváří a některé z nich dokonce i s novými kluky. Lars ale nakonec nikam na léto neodjede, což Viki lehce zkomplikuje život. Bráška Tom je stále stejný neposeda a miminko Magie dokáže převrátit dům vzhůru nohama. Tolik potíží je na jednu čtrnáctiletou slečnu přece jenom trošku moc. Viki byla vždycky obětavá a starostlivá, takže není divu, že jí dost dlouho nedochází, že i před ní samotnou se nakupila hromada problémů, které se samy nevyřeší… A JAK TO VŠECHNO NAKONEC DOPADNE? TO SE DOZVÍTE VE VIKTORČINĚ DENÍKU S NÁZVEM „ČTRNÁCT“