Conan a slepá bohyně - da Costa, Leon (Viking, 2003)
Conan je konečně tam, kam tolik toužil dorazit. Mladý a spokojený sám se sebou, toulá se křivolakými uličkami bohatého města a přemýšlí, jakým skvělým činem důstojně zahájit zlodějskou kariéru. Temné jsou však cesty čarodějů a nevyzpytatelné úmysly bohů. Než se naděje má na krku mladičkou slepou otrokyni a bandu potulných komediantů, za zády zuřící milostnici mahraabadského šáha a v patách jejího neúnavného gundermanského žoldnéře. A to vše jen proto, že osud zlovolně spojil jeho kroky se starobylým skvostem, po němž prahne nejedna mysl zaslepená touhou vládnout světu. Bude muset prožít vlastní smrt, porazit nádherného, leč vražedného netvora a napravit pochmurné události, jež se staly v době, kdy se teprve učil vládnout mečem. Obstojí před tváří bohyně stejně mocné jako nevyzpytatelné?