Špinavé peníze - Juda, Marek, 1971- (Marek Juda, 2011)
Hlavním hrdinou autorovy prozaické prvotiny je muž "mladšího až středního věku", nazývaný Ajťák, pracující v nejmenované bankovní instituci v oddělení informačních technologií. Cestou z restaurace je Ajťák v nedalekém parku osloven dvěma policejními příslušníky, kteří ho nutí k provedení nezákonných finančních operací. Ajťák má totiž přemístit určitou sumu z jednoho účtu na druhý, za což je mu slíbena vysoká provize, která mu umožní bezpečný odchod a posléze i pohodlnou existenci v zahraničí. Tímto způsobem se Ajťák rázem ocitne ve světě, v němž různé syndikáty k dokonalejšímu organizování zločinu v mezinárodním měřítku a k výnosnějšímu zisku používají kybeterorismus, záměrně narušují internetovou bezpečnost a prostřednictvím zámořských krycích společností provádějí množství machinací, směřujících k praní prostředků získaných nelegální činností. Zároveň však Ajťák tuší, že se zaplétá do obchodů souvisejících s podnikáním ruské mafie a oprávněně se domnívá, že je touto strukturou nejen sledován, ale i ohrožován na životě.