Složka 64 - Adler-Olsen, Jussi, 1950- (Krimiromán, 2013)
V listopadu roku 2010 policejní komisař Carl Morck se svými asistenty, syrským emigrantem Háfizem al-Asadem a Rose Knudsenovou, začínají vyšetřovat další dosud nevyřešený případ, který byl před třiadvaceti lety odložen. Od září roku 1987 je pohřešovaná dvaapadesátiletá Rita Nielsenová, majitelka masážního salonu v Koldingu, bývalá erotická tanečnice, odsouzená několikrát za kuplířství a podvody. Z dobového tisku a složek pátracího oddělení kriminalisté zjistí, že během čtrnácti dnů bylo tehdy ohlášeno zmizení dalších čtyř osob v Kodani. Nebezpečné pátrání je přivede na stopu, vedoucí do bývalého ústavu na dánský ostrov Sprogo, kde internované ženy žily v krutých podmínkách, vystavené těžké fyzické práci, tvrdým trestům i zneužívání. Odhalí rovněž spojitost s osmaosmdesátiletým lékařem Curtem Wadem, vůdcem extremistické politické strany Čistý zítřek, propagujícím diskriminaci, rasismus a xenofobii. Román byl vyznamenán Zlatým vavřínem, cenou dánských knihkupců.