Baťa v kostce - Pokluda, Zdeněk, 1946- (WALT, 2014)
Kniha je rozdělena do malých, heslovitě vytvořených kapitol, mapujících život zlínského podnikatele. Stručně a přehledně sepsány nejdůležitější momenty baťovského impéria. Tomáš Baťa nebyl jen vynikající podnikatel v obuvnictví, ale zasáhl i do architektury, školství či zdravotnictví.