První žena, která obeplula svět - Kýr, Karel (E-knihy jedou, 2014)
O velikých ženách se nepíše tak často, jako o velikých mužích. Autor této knihy se to snaží částečně napravit. V portrétech dvaceti pozoruhodných žen se dozvíte nejen o první ženě, která obeplula svět, ale i tom, komu se říkalo rýnská Sibyla, o tom, že Meluzína byla Francouzska, o některých matkách světců, ale také o tom, že první nositelka Nobelovy ceny za lékařství a fyziologii se narodila v Praze.