Old Prague legends - Wagnerová, Magdalena, 1960- (Kořeny (Plot), 2008)
Autorka čerpala ze známých autorů, kteří psali pražské pověsti. Vybrala přes třicet legend a ty jednoduchým způsobem převyprávěla a seřadila podle časové posloupnosti. Texty ilustrují reprodukce dobových rytin.