Jménem krále : případ, který rozřešil Oldřich z Chlumu - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého (MOBA), 2009)
Píše se 13. století. Království českému a markrabství moravskému vládne Přemysl Otakar II. Na zásnuby, které mají usmířit dva znesvářené rody odjíždí Oldřich z Chlumu. Cestou na hrad narazí na mrtvolu oloupeného a přepadeného kupce. Během slavnostní hostiny, pořádané na jeho počest, je zavražděn purkrabí. Kdo stojí za podivnými vraždami a jaká je mezi nimi souvislost? Nakladatelská anotace.