Krev na lopuchu - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2009)
Výbor povídek z tvorby Vlastimila Vondrušky obsahuje dvacet příběhů s detektivními zápletkami, které se odehrávají v různých dobách od středověku až do 18. století. Výbor obsahuje vedle nejlepších povídek publikovaných v letech 1986-2006 i řadu dosud nevydaných příběhů.