Vzpoura mrtvých - Dvořák, Otomar, 1951- (Pevnost (Epocha), 2009)
Provokovat démony, pokoušet se je zhmotňovat, to bývá ve strašidelných příbězích téměř vždy jistá cesta do pekel. Přidají-li se k hororu ingredience sci-fi a zajímavá zápletka, na světě je příjemná dávka strachu. V povídce Mrtvý luh jsou močály tajuplné, opředené hrůznými pověstmi a šumavské pohraničí roku 1946 přivádí do tohoto prostředí i tlupu německých werwolfů. Na blatech však možná čeká něco víc než jen lidská zloba. Vzpoura mrtvých nabízí podivnou existenci života v zamořené Zóně. Vědci, kteří musí jev prověřit, se ocitnou v pasti. Řidič, stopařka, poušť a obávaný přízrak. Nezní to dostatečně strašidelně?