Štěkání : zvuk psí řeči - Rugaas, Turid (Plot, 2010)
Komunikace je důležitá pro vzájemné porozumění a bezkonfliktní vztah člověka a jeho zvířete. Vokální vyjadřování psů někdy dosáhne takových rozměrů, že se stane pro okolí problémem. Je třeba najít příčinu, zabývat se okolnostmi, za kterých k němu dochází, a pomocí různých řešení omezit štěkání na přirozenou úroveň i frekvenci. Autorka v publikaci předkládá návody na konkrétní situace (rušení nočního klidu, štěkání v autě, strach ze samoty atd.), které by měly fungovat u jakéhokoliv plemene.