Conan a brány času - Hunter, Dakh (Viking, 2001)
Kvůli neshodám s králem Khossem oželel Conan kariéru velitele khorajských vojsk a raději se vytratil i s částí královského pokladu. Odlehlé městečko Agaddir, spravované levobočkem ophirského vládce, mu v tu chvíli připadá jako skvělé místo, kde lze v závětří přečkat, až se Khossův hněv přežene. Ovšem jen do té doby, než zjistí, že tam čísi zlomocné čáry pohybují s časem jako se špalíky dětské stavebnice, že místní nevěstinec skrývá jeho krajanku krásnou tak, až se tají dech, a že podle názoru panujícího knížete Beresthena může pouze on osvobodit nebohé město od časových smrští. Se samotným knížetem, velitelem jeho osobní gardy Derrisem, tajemným cizincem Dorghaiem, ještě tajemnějším Stygijcem Rensahorem a velkohubým starcem Laresem, který možná kdysi býval skvělý učitel šermu, tak musí Cimmeřan čelit nástrahám smrtelně nebezpečné čarodějky Oreghaii.