Conan a černý labyrint - Lanser, Eric (Viking, 2001)
Cimmeřan, sloužící jako královský bukanýr, se vrací do Kordavy, hlavního města Zingary. Oslava úspěšné výpravy se nečekaně mění v drama mocenských piklů. Jakou roli v nich hraje Conanův úhlavní nepřítel, mág Thoth-Amon? Komu slouží zingarský hrabě Borges? Všechny láká a vábí bájný Černý labyrint, ztracený kdesi v pustinách mezi Stygií a Dafarem. Ukrývá v sobě množství pokladů i nebezpečí. Cestu k němu si prorazí pouze nejodvážnější. Kdo je Stín? Kým je ve skutečnosti bývalý pouliční zlodějíček a písničkář Vajd? Na všechny tato otázky naleznete odpověď v této knize.